HEIPS! Nyt tälläkertaa vakavempaa aihetta, joka kutkuttaa varmasti monenkin mieltä ja elämää. Ajattelin kirjoittaa peliriippuvuudesta ja siitä miten se tuhoaa kaiken ympärillä olevan.

Peliriippuvuudessa ihminen unohtaa kaiken olennaisen ja eläytyy pelimaailman lumoihin. Nykyään useampi henkilö on peliriippuvainen tai muuten vain nettiriippuvainen. Enään ei keksitä muuta tekemistä elämään, kuin pelit ja virtuaalimaailma ja jotkut ihmiset elävät pelimaailmassa, kuin se olisi hänen oma elämänsä. On turhauttavaa nähdä sitä, kuinka ihminen tuhoaa elämäänsä turhuuksiin ja laiminlyö elämän tärkeimpiä asioita, kuten perheen. Perheenjäsenen peliriippuvuus vaikuttaa koko perheeseen ja ajaa myös perhettä kauemmas.  Jos huomaat roikkuvasi kahta tuntia pidempään pelikonsolin tai tietokoneen ääressä, sinä luultavimmin olet addiktoitunut, etkä välttämättä pysty lopettamaan ..etkä edes halua. Kyse on vakavasta asiasta. Se, mihin peliriippuvuus vaikuttaa myös on parisuhde ja kaveriverkostot. Parisuhteessa saattaa keskustelut olla yksipuolisia ja peliriippuvainen suhtautuu parisuhteen asioihin välinpitämättömästi..seksuaalinen kanssakäyminen vähenee, niin myös muut yhteiset ajat. Parisuhteessa ei riitä, että on vain fyysisesti läsnä. Ja mitä kavereihin tulee, ne jää yleensä ja riippuvainen masentuu>pelaa entistä enemmän ja luulee löytävänsä sitä myöden uusia "virtuaaliystäviä".

Itse myönnän iltaisin olevani facebook-holisti..ja tiedän, että kun lapseni nukkuu roikun loppu illan ruudun ääressä. Missä on ne vanhat hyvät ajat, kun vietettiin aikaa pihalla keksien mukavia asioita..Nykymaailmaan mahtuu vain pelit ja vempaimet, mistä lopulta ei ole muuta, kuin haittaa.  Ei ole järkeä uhrata kaikkea, kerranhan me täällä eletään. On paljon asioita mihin ei edes tarvitse rahaa, esimerkiksi lenkkeily on yksi hyvä esimerkki mitä voit harrastaa ilmaiseksi koko perheen voimin. Kyläilyt ystävien kesken on myös asia, mihin ei paljoa rahaa vaadita varsinkaan, jos ystäväsi asuu kävelymatkan päässä. En käsitä miten ihminen vajoaa tilaan, ettei mikään muu ole mitään, eikä voi hetkeksikään laittaa peliä pois päältä.... Mutta hei kaverit, nyt haluan vielä yhdestä aiheesta puhua..nimittäin KOULUKIUSAUKSESTA...

Tämä on joku nykypäivän trendi, että kiusataan toisia mitä ihmeellisimmistä asioista. Useimmiten kiusatuiksi joutuu kuitenkin porukasta poikkeavat, jotka eivät kulje massan mukana. Ihmiset on nykyään liian pinnallisia, vaikka heissä itsessäkään ei olisi mitään ihmeellistä. Nykyään ollaan niin turhamaisia, että meissähän ei mitään vikaa ole kaikissa muissa kyllä niitä vikoja löytyy..tämä jos jokin on kiero ajattelumaailma.. Kiusaajat ei todellakaan tajua miten pahasti ihmissielu romuttuu, kun toisen olemusta haukutaan ja melkein syljetään päin kasvoja. Ennen luulin, että vain lapset ovat näin julmia, mutta ei..totuus valkeni siitä, että myös aikuiset kiusaavat toisiaan..enkä kyllä aina usko sitä väitettä mitä opettajat minullekkin väittivät "sinulle ollaan kateellisia jostain" - mistä nämä kiusaajat ovat kateellisia esim. lapsena? ..niinpä.. kiusaajat valitsee sen heikoimman, joka ei osaa puolustautua. Jokainen, joka joskus tuntee olonsa kiusatuksi, hänen tulisi puhua siitä jollekkin, joka pystyy vaikuttamaan asiaan jollain tavoin. Monesti se menee niin, että lapsi vaihtaa koulua kiusauksen takia tai päätyy tekemään itsetuhoisia asioita itselleen samoin työpaikalla aikuiset, minusta on väärin, kun henkilö ketä kiusataan joutuu vaihtamaan työpaikkaa kiusaajan takia, koska ei ole todisteita siitä, että häntä olisi kiusattu eikä uhri enään jaksa sitä henkisesti eikä fyysisesti kantaa sisällään.

Nyt kullannuput hyvää yötä, pitäkää huoli rakkaimmistanne. "Älä ikinä mene nukkumaan riidoissa, sillä ei ikinä tiedä herääkö toinen enää koskaan"

xoxo Janett